Wat is assertiviteit? Uw antwoord op zelfvertrouwen

Wat is assertiviteit? Uw antwoord op zelfvertrouwen

Wat is assertiviteit? Dit is een algemene definitie, maar het is kort en eenvoudig; assertiviteit is het vermogen om assertief te zijn in elke interactie. Als we assertiviteit zeggen, definiëren we in feite de bereidheid om eigenaar te worden van onze eigen gevoelens, gedachten, daden en woorden. De bereidheid om sterk genoeg te zijn om voor onszelf op te komen, onze waarden en de richting waarin we willen dat onze relaties ons leiden, kan worden gedefinieerd als assertief. Er zijn veel verschillende manieren om assertiviteit te definiëren, maar in wezen is het de bereidheid om je eigen overtuigingen en meningen te bevestigen en te geloven dat je de kracht, kennis, vaardigheid en moed hebt om die overtuigingen en meningen na te leven.

Wat is assertiviteit

De bereidheid om assertief te zijn kan in veel situaties worden gebruikt, maar soms wordt het zelfs gebruikt in situaties waarin assertiviteit niet gepast of gewenst is Wat is assertief. Sommige mensen zijn zo bang voor conflicten en wijzen zo snel op hun tekortkomingen dat ze assertiviteit eigenlijk defensief en hard vinden. Hoewel het in sommige gevallen belangrijk is om assertief te zijn, is het ook belangrijk om te onthouden dat assertiviteit geen agressie is. Bedenk dat het soms nodig is om zachtaardig, vriendelijk en geduldig te zijn wanneer u met anderen communiceert; anders kan agressief gedrag ook daadwerkelijk als zodanig worden ontvangen.

Om assertiviteit te bereiken, begint u door u op uw gemak te voelen met uw lichaam en uw reacties en reacties. Accepteer het feit dat je misschien niet altijd de antwoorden of de juiste antwoorden hebt, en dat andere mensen hun verschillende ideeën en perspectieven hebben. Sta jezelf toe om je emoties, reacties en gevoelens volledig onder controle te hebben, in plaats van dat anderen je dat aandoen. Als u zich eenmaal veilig voelt met uw eigen zelfvertrouwen, kunt u uw gedachten, overtuigingen, meningen, angsten en zorgen aan de mensen om u heen communiceren zonder ook maar een klein beetje defensief of agressief te voelen. Als u eenmaal voldoende zelfvertrouwen in uzelf heeft ontwikkeld, kunt u deze ideeën, zorgen en meningen relatief gemakkelijk en zelfverzekerd met anderen delen. Door de tijd te nemen om assertiviteit met jezelf te oefenen, ontwikkel je uiteindelijk een werkelijk indrukwekkende en effectieve manier om met situaties om te gaan en met anderen te communiceren.

Klik op de link: https://www.assertiviteitenzelfvertrouwencursus.nl/